Aushanbibi написав:...Я думаю, що Дмитрівку, заснували шляхтичі переселнеці разом з кріпаками навколишніх сіл, а взагалі, треба дивитися, може Браницькі ввели велику панщину, і люди просто потікали на землі Біскупства, щоб там бути вільними. Бо навіть в кінці 19 на початку 20 ст. було різко видно який селянин був "казенный", а який "помещичьий"...
В тій передачі гість говорив про лівобережжя і навів приклад землевласника на землі якого жили також його брати (може і сестри) з сім'ями, і що за документами вони стали підданими свого брата... читай стали кріпаками свого брата, бо такі правила принесла прийшла Російсько-імперська влада. Тебе записали, і ти вже є...D_i_V_a написав:...
Думаю що не помилюсь якщо скажу, що вони були ВІЛЬНИМИ і тільки жили на землях того чи того пана чи церкви, і що з приходом Російської імперії ці вільні люди несподівано стали усвідомлювать, що вони піддані тих землевласників...
D_i_V_a написав:Думаю що не помилюсь якщо скажу, що вони були ВІЛЬНИМИ і тільки жили на землях того чи того пана чи церкви, і що з приходом Російської імперії ці вільні люди несподівано стали усвідомлювать, що вони піддані тих землевласників...
Зареєстровані учасники: Aushanbibi, АннА, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Samot