Balymba написав:Я не мав на увазі церковне використання, а тільки біблійну тематику. Як на мене - елемент з прикрас кінської збруї (кріплення на ремінець).
Тему створила - Герб ЛяцькийD_i_V_a написав:...Справа у тому, що до моїх рук потрапила дворянська справа (досить давно, коли ще не могла читати старо-польську та старо-кириличні тексти) і там був герб назви якого не могла зрозуміти. Мені зараз ще не хочеться викладати його, бо по ньому ще не сворено теми. Прийде ще час. Так от там намальований (з моєї точки зору) дракон з крильцями. Мені тоді було дуже цікаво довідаться що ж це за такий герб і як він називається...
В красном поле укоронованый черный уж виющийся, от шеи прямо вспявшийся, во рте обращенном в правую сторону щита держит ветку с зеленым листком и яблоком, в шлеме над короною пять строусовых перьев.
Осинські герба ВонжD_i_V_a написав:З дворянської родовідної книги 1804
Змея в золотой короне, от шеи тотчас скрученная а особливо хвост вокруг оной переплетено поверчен, во рте в право щита обороченным держит ветку от яблони с листком, на конце которой зеленое яблоко; цвет змеи черный, поле красное, на щите пять строусовых перьев.
Зареєстровані учасники: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot]