D_i_V_a » 13 вересня 2018, 19:32
Мария Халюк написав:sergm написав:Теза про державну політику примусового окатоличення в Речі Посполитій була і є досить популярною серед українських, а тим більше російських істориків. Але не підтверджується історичними даними.
Можливо, потрібно дивитися по самій моїй гілці. Але як пояснити те, що Дідківські майже всі православної віри, а мої- католики, а рід один?
Бо корінь один, але той корінь на прізвище Дідковський вже був відомий у 16 столітті і тоді іх вже було багато.
У мене по іншому прізвищу знайшлась "родичка". Наш спільний пращур жив у 17 столітті, між його синами і нами 11 поколінь. Від обох пішли величезні роди, а прізвище одне. Вже давно можна одружуваться/виходить заміж між собою, доречі, що у Дідківських із сіл дуже часто трапляється

.
Вам треба почитать додаткову літературу. В інтернеті багато невеликих статей українських істориків. Читайте ТІЛЬКИ українською, бо у російських істориків часто зовсім інші погляди. Погугліть, пошукайте в мережі, якщо будуть питання пишіть десь на форумі в темах.
На Ваше питання я вже відповіла
Про польське походження - це питання важке... треба досліджувать свою гілку і уважно придивляться до бабусь... Якісь були у них причини для переходу
Пошук предків: Дідкі(о)вський, Онацький, Тишкевич, Садовський, Лукашевич, Домарацький, Дименський, Білінський, Стефанський, Пустовіт, Павленко, Бургала, Барлинський
г. Муром - Гостев, Зворыкин, Шелудяков, Пешков?