в36 Ольга написав:В Днепропетровском архиве есть метрические книги до 1920 года, если, конечно это тот самый н.п. - Преображенська церква, с. Томаківка Катеринославського повіту Томаківської волості. Но та ли эта Томаковка?
Прежде чем обращаться в архив, вы должны точно знать три вещи, без которых поиск не даст результатов : ФИО, место и год рождения бабушки.
Шановні, мені здається ви щось пропустили...Zarik написав:...Он служил в церкви в дореволюционный период, и в селе на него называли пресвитер...
Zarik написав:Эти данные бабушки у меня есть...
Є питання про Вашу Томаківку.Zarik написав: Бабушкино свидетельство не сохранилось, но я знаю точно, что она родилась в с. Томаковка Никопольский район, Днепропетровская область
D_i_V_a написав:Шановні, мені здається ви щось пропустили...Zarik написав:...Он служил в церкви в дореволюционный период, и в селе на него называли пресвитер...
Мова іде не про православного священика, скоріше за все про баптистського або лютеранського...
Навіть він сам з великою імовірністю був хрещений у православній церкві...Zarik написав:... т.к. я знаю, что его детей и внуков крестили в Православной Церкви. Поэтому я написала в эту тему...
D_i_V_a написав:Пресвітерами у католицькій та православній називають священнослужителів високого рангу.
(
[/quote]D_i_V_a написав:Пресвітерами у католицькій та православній називають священнослужителів високого рангу.
Слово пресвітер у значенні священик - типове для баптистів а також для протестантських церков.
Навіть якщо він не був баптистом, цю версію всеодно треба перевірити. Виглядає так, що там у місцевості була потужна баптистська громада. Я би наприклад була горда таким фактом, що мій предок був просвітером.
Нажаль у мене в родоводі досі не знайдено священиків ні з якої конфесії
Зареєстровані учасники: AdsBot [Google], АннА, Balymba, Bing [Bot], СТАСЯ, D_i_V_a, Falcon, Google [Bot], Google Adsense [Bot], kapriol, kbg_dnepr, nekrashevych