Як цікаво читати свої старі записи...D_i_V_a написав:...Наречена - це моя тітка в глибині... мати померла, то батько старшу дочку швидко видав заміж...
Взяв другу дружину... от від тієї другої вже тягнеться і моя гілка.
Що з цим Данилою Трохимовичем було? Чому дочку за шляхтича в ті часи віддав? Чи вже шляхетна родина на той час бідна була? Чи сам Данила багатий (про це маю сумнів)? Чи може наша Ганна така гарна була, що Юхим встояти не міг?... Щось там такесь було...
Буду рада за ваші підказки...
ДжерелоІсторично першим варіантом української абетки латиницею прийнято вважати варіант від священника та мовознавця Йосипа Лозинського, який запропонував його ще в далекому 1834 році. За основу мовознавець взяв польський правопис.
Попри те, що варіант Лозинського не отримав широкої підтримки українців, суперечка навколо цього питання викликала десятки дискусій (які навіть отримали власну назву - “азбучні війни”). Та ідея отримала підтримку з боку самого імператора - 1852 року Франц Йосиф I наказав відповідати на звернення українців українською мовою в латинському правописі Лозинського.
Тут є картинки http://ukrgenealogy.com.ua/viewtopic.php?f=230&t=24#p1138Козак_Es написав:і який щит має прізвище Лозинський або Лозинська у Львові.
Це питання досить складне.Козак_Es написав:і який щит має прізвище Лозинський або Лозинська у Львові.
Зареєстровані учасники: alex1952, Bing [Bot], D_i_V_a, Falcon, Google [Bot], Google Adsense [Bot], kbg_dnepr, nekrashevych, ГіП, Zarik