D_i_V_a » 26 грудня 2020, 21:18
Мій рецепт святкової гуски - простий і смачний.
Якщо вам поталанило і ви надибали гарну гуску на 3-4 кіло, то вам знадобиться ще 4-5 кислих яблук, 4 цибулини, 100 гр родзинок і, якщо ще трохи поталанить, 200 гр відварених каштанів (маронів).
Цибулю почистити і порізати на 8 частин. Обсмажити на олії, або ж гусячому жиру. В миску насипать родзинок, порізать яблука або також на 8 скибок, або ще на більше, в залежності від яблука. Шкірку обрізать не потрібно. Висипать відварені каштани.
Цією масою наповнити гуску і защіпити дерев'яними зубочистками. Покласти гуску на деко на спину, догори защіпленим. Налити води і закинуть в духовку на 3 години при температурі 200(180 градусів). Через деякий час наколоти навколо ніжок, щоби жир витікав. Якщо жир починає підгоряти, то треба додати води. За 10-15 хв до готовності полити солоною водою, від цього шкірка буде крустка. З того, що залишилось на деку зливається жир і додаючи бульон, або просто води, з додаванням борошна робиться підлива. Приправи додають за смаком.
До цієї гуски ще робляться картопляні галушки, тушкована червона капуста з вином і яблуками - ось тоді страва остаточна і неперевершена. Смачного!
Родинні прізвища: Дідкі(о)вський, Тишкевич, Садовський, Лукашевич, Домарацький, Денбицький, Білінський, Стефанський, Дименський, Барлинський
Пустовіт, Павленко, Бургала, Борсук
Онацький
г. Муром - Гостев, Зворыкин, Шелудяков, Пешков?