А яку Ви маєте думку про походження? Це від імені чи від якогось прозвища?ГіП написав:... Найближчі Сенько мешкають...
D_i_V_a написав:А яку Ви маєте думку про походження? Це від імені чи від якогось прозвища?ГіП написав:... Найближчі Сенько мешкають...
Я своїх припущень стараюсь більше не робить, бо ті що робила раніше були часто не правильні![]()
...
О-о-о, моя хвантазія "пішла гулять" ...ГіП написав:... старанием крестьянина генерала Стрекалова Феодора Сеньки, подоспевшего на пожар с пожарною трубою."
Якщо припустити, що у генерала хата була велика, то і сіни були не малі...СІ́НИ, ней, мн. Нежила частина селянських хат і невеликих міських будинків, яка з'єднує жиле приміщення з ганком, рундуком або ділить хату, будинок на дві половини. Ми ввійшли в сіни. По один бік сіней були одчинені двері в чималеньку пекарню, по другий бік — була невеличка світлиця (Нечуй-Левицький, VII, 1966, 266); Через сіни, у своїй хаті коло розчиненого вікна сидить Василь (Панас Мирний, IV, 1955, 152); В сінях зачувся гомін, в хату увійшов Сергій і ще хтось у довгому чорному пальті (Григорій Тютюнник, Вир, 1964, 162).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 9, 1978. — Стор. 225.
Як цікаво...ГіП написав:...Храм спасён от опасности преимущественно старанием крестьянина генерала Стрекалова Феодора Сеньки, подоспевшего на пожар с пожарною трубою."
D_i_V_a написав:Як цікаво... то це Ваш Федор Сенько вже тоді був пожарником...
Справа у тому, що у Ваших краях багато прізвищ закінчується на -о, -ало, -кало і -енко... але це -енко не є тим що на правобережжі (молодший)...ГіП написав:саме так, тому ні сіни ні сіно до справи не пришиєте![]()
D_i_V_a написав:То і здається мені що версія про жінку з сином не дуже вписується, бо таких жінок з синами там мало бути декілька
Зареєстровані учасники: АннА, Bing [Bot], D_i_V_a, Google [Bot], Google Adsense [Bot], nekrashevych, olexaz