Я не знаю точно, роблю тільки припущення з написаного і з загальної інформації...Яків написав:...Не знаю про що йдеться, коли Стефана називають "атаманом". Може Ви знаєте? Розкажіть, буду вдячний...
Що ми маємо як вихідні дані? Маєток Браницьких який зветься Білоцерківське графство. Поряд маєток католицького біскупа який зветься Фастівський ключ. Про те як воно було у католиків ще ні де не читала, бо хтож досліджує католиків? А от про графство відомо, що ще Ксаверій Браницький завів там свої порядки. Що була економія , що у нього за порядком слідкували шляхтичі яких в маєтку було досталь.4. Священник Данькевич на 3-м Курене, именуемом на Лисой Горе, сторожу Мартину Лабзюку голову разбил и совсем раскровавил. О чем в выше прописанных 3-х пунктах атаман Куреней Стефан Скуз житель Пивнянский мне лично в доме представил.
Яків написав:Не знаю про що йдеться, коли Стефана називають "атаманом". Може Ви знаєте? Розкажіть, буду вдячний.[/b]
Але замість полку був граф-господар і його нащадкиD_i_V_a написав:...то можна зробити висновок, що в ті часи самоврядування було налагоджено за козацькими принципами - курінь, сотня, полк
Треба подивиться ревізькі казки що там про пана Стефана кажуть.Яків написав:Виникає питання - чи міг селянин (відповідно до метричних книг) Стефан Скуз бути призначеним курінним атаманом?
D_i_V_a написав:Десь в якомусь документі того часу про Данькевича пишеться "...бранил Соцкого Ивана Пустовойта и других многих". Забула додать - соцькі також були. Думаю, що не тільки сторожували... Це були організовані загони.
Зареєстровані учасники: al_mol, alex1952, Balymba, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], lyush, ukrgenealogy, коршуновалюдмила, Вернер, Тамара Сопілка