Не вдаючись в деталі, розпишу коротенько як я шукаю те що мені потрібно, а Ви запитуйте, коментуйте і виправляйте якщо що
Спочатку я захожу на сайт і логінюсь (рис. 1). Кнопкой
"Войти" в правому верхньому куті.
Потім вибираю
Пошук -> Каталог (рис. 2) і ввожу
"Киев" вибираю
"Киев, Россия" (незрозуміло чому файли лежать під цим іменем) (рис. 3) перехожу за посиланням і вибираю
"Россия, Киев, Метрические записи" (рис 4.) на вибір по списку представлені декілька варіантів які ви бачите на цьому скріншоті:
"Исповедные ведомости", "Метрические книги : Военное поселение..Киев (губерния)...и т.д." з роками. Вибираємо 1715-1919 роки нас переносить на сторінку (рис. 5) де ми вибираємо
"here" на що вказує стрілка зеленого кольору.
Потім нас перекидує на сторінку (рис. 6) де ми можемо здійснювати пошук вводячи прізвище у строчку
"Фамилия" або здійсити пошук книг окремо по адмін. поділу і церквам по населеним пунктам (в дійсності адмін.поділ часто переплтайний тому шукайте і по іншим повітам а може і губерніям

) пошук здійснюємо вибираючи позначене зеленою стрілкою
"посмотреть все 1 445 574 снимка". Ну і нарешті нас перекидає на сторінку з адмін поділом де ми шукаємо цікавлячий нас населений пункт (рис. 7) вибираючи
"Губернія -> Уезд -> Населений пункт -> рік документу". В нашому випадку це с. Мазепинці Васильківського повіту, Київської губернії 1840 рік. У своєму функціоналі я не можу використовувать ні
"Печать", ні
"Скачать", зате можна погратися з інструментами і функціоналом лівої сторони вікна: розміром і відображенням матеріалів. Знімки гортаємо за допомогою кнопки

в лівому верхньому кутку де в нашому варіанті написано
"Снимок 1 из 43" Ось.....
Іноді буває, що у списку
два однакових населених пункти...і в одному вікні НП відображається метричні книги за 5 років, а в іншому вікні НП їх за 15 років. Буває що НП записаний не в той уезд чи навіть Губернію...таке буває, як я писав вище.
Назагал те саме пророблюємо і з сповідними та іншими документами роблячи інший вибір на сторінці з (рис.4).
Дякую за увагу!!
Прошу доповнюйте і розширюйте цю інформаційну нотатку 
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.