Пиво та пивоваріння. Хто, де, коли?

Відповісти
Аватар користувача
Samot
Повідомлень: 48
З нами з: 20 травня 2016, 01:12
Стать: Чоловік
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 28 разів

Цікаві археологічні знахідки звідусіль

Повідомлення Samot »

Знайшли "найдавнішу пивоварню у світі", якій 5 тисяч років
15 лютого 2021´
Зображення
В Єгипті археологи розкопали "найдавнішу броварню у світі". Там варили пиво 5 000 років тому.
На розкопках в пустельному Абідосі, великому релігійному центрі Стародавнього Єгипту із великою кількістю поховань, працювала спільна команда єгиптян та американців.
Вони знайшли кілька ділянок, на кожній з яких містилися по 40 горщиків для підігріву суміші зерна і води для пива.
У єгипетській Раді старожитностей вважають, що броварня належить до епохи фараона Намера.
Там кажуть, що ця броварня, очевидно, є "найдавнішою у світі для масового виробництва пива".
Намер правив понад 5 000 років тому. Він був засновником Першої династії правителів, які об'єднали Єгипет.
Пивоварня складалася із восьми великих виробничих ділянок. Кожна з них була 20 метрів завдовжки і містила по 40 глиняних глеків, розташованих у два ряди.
Зображення
Щоб зварити пиво, у цих глеках підігрівали суміш зерна і води. Аби глеки трималися вертикально, їх підтримували глиняні підпорки.
Пивоварню могли збудувати спеціально для церемоній поховання правителів Єгипту в Абідосі, цитує міністерство туризму Єгипту Метью Адамса, співголову команди археологів із Нью-Йоркського університету.
Вчені вважають, що одночасно броварня могла виробляти близько 22 400 літрів пива.
"Знахідки у районі розкопок свідчать, що пиво використовувалося під час жертовних обрядів", - йдеться у повідомленні.
Абідос є одним із найдавніших міст Стародавнього Єгипту, де розташований цілий комплекс поховань та храмів.
До цього ж району Верхнього Єгипту належить і Луксор - одна із найвідоміших туристичних принад Єгипту.
Аватар користувача
kbg_dnepr
Повідомлень: 4523
З нами з: 14 січня 2021, 15:44
Стать: Жінка
Звідки: Дніпро
Дякував (ла): 2962 рази
Подякували: 534 рази

Гей, наливайте повнії чари / Налей полней бокалы / Come fill, fill, my good fellow!

Повідомлення kbg_dnepr »

Хто і що п'є зараз:

66% опитаних українців розповіли, що вживають алкогольні напої
Серед людей, які вживають алкоголь, 33% заявили, що п’ють рідше, ніж раз на місяць, 26% — кілька разів на місяць, 7% — кілька разів на тиждень, 1% — щодня.
Найпопулярнішими алкогольними напоями серед опитаних, які вживають алкоголь, є вино (36%) і пиво (29%). Горілку вживають 20%, коньяк — 17%, домашні вина, настойки — 14%, шампанське, ігристі вина — 12%, віскі — 7%, самогон — 6%. Такі напої як сидр, ром, наливки чи настоянки, вермут, коктейлі, джин, лікери вживають 1-2% опитаних українців.
https://www.depo.ua/ukr/life/dvi-tretin ... 5081318611
Катерина
Глушак (Брянськ.) Ковальов Федосенко mt H5a (Могилевськ.)
Оглотков I2a2b (Горбат. п. НГГ) Алькін Душин Жарков Кульдішов mt U5a1 Баландін (Симб. губ.)
Клишкін R1a1a Власенко Сакунов Кучерявенко (Глухів)
Кириченко Бондаренко Білоус Страшний mt T2a1 (Новомоск. Дніпроп.)
#генеалогия #генеалогія #пошукпредків #поискпредков #ahnenforschung #ukrainianancestry #родовід #родословная
Аватар користувача
D_i_V_a
Повідомлень: 8398
З нами з: 01 березня 2016, 10:52
Стать: Жінка
Звідки: Київ
Дякував (ла): 5779 разів
Подякували: 3108 разів
Контактна інформація:

Пиво та пивоваріння. Хто, де, коли?

Повідомлення D_i_V_a »

Історія пивоваріння: Пиво з затонулого корабля варили з рідкісними дріжджами
126 років тому вантажний транспорт "Валахія" затонув із незліченною кількістю пляшок пива на борту. Генетичний аналіз показує: на той час Шотландія варила пиво з двома дуже незвичними дріжджами. Сьогодні вони також повинні надати сучасному пиву незвичайні смаки.
Ларс Фішер

Зображення

Аналіз шотландського пива, яке було піднято з корабля, який потонув у 1895 році, призвів до несподіванки. У процесі заварювання використовувались незвичайні дріжджі замість найпоширеніших сьогодні пивних дріжджів. Про це повідомляє робоча група, очолювана Кітом Томасом з дослідницької компанії Brewlabs, яка за допомогою ПЛР призначила генетичний матеріал мікроорганізмів у пляшках різним видам. Як пише команда в Журналі Інституту пивоваріння, вона виявила види Brettanomyces bruxellensis та Debaryomyces hansenii у залишках дріжджів у трьох пляшках із затонулої Валахії, яка потонула 126 років тому біля шотландського узбережжя. Хоча Brettanomyces - це добре відомі пивні дріжджі, які і сьогодні використовуються в спеціальних сортах пива, то знайти Debaryomyces у пиві - це дуже незвично. Організм можна знайти лише в кількох спонтанно ферментованих бельгійських сортах пива. Зараз експерти сподіваються розширити смакову палітру сучасного пива цими класичними сортами дріжджів.

Сьогодні пиво здебільшого готують із чистими культурами пивних дріжджів Saccharomyces cerevisiae, щоб краще контролювати процес заварювання, а отже, властивості та смак пива. Цей штам дріжджів, розроблений в лабораторії пивоварні Carlsberg у 1888 р., Дуже швидко поширився у пивній промисловості та замінив багато раніше використовуваних дріжджових культур. Однак дріжджі визначають значну частину смаку пива, тому експерти зараз експериментують з іншими дріжджами, щоб отримати більшу різноманітність смаків. Дріжджові культури із уламків Валахії та інших подібних старих зразків пива особливо цікаві тим, що вони походять з епохи до Сахароміцетів, але вже були частиною сучасного промислового виробництва пива.

На додаток до задіяних дріжджів, експерти виявили різні штами бактерій, які також містяться в сучасному пиві і, мабуть, сприяють смаку пива. Вони також проаналізували хімічні та фізичні властивості трьох відновлених сортів пива, які сьогодні вже не можна пити, але зберегли значну частину своїх вихідних ароматичних компонентів. За допомогою двох пляшок робочій групі також вдалося виростити дріжджі Brettanomyces bruxellensis та Debaryomyces hansenii із залишків клітин у пляшках. На даний момент Brewlab намагається з їх допомогою заново зварити шотландське пиво за рецептом якому 126 років.

Джерело - spektrum.de
Дідкі(о)вський, Тишкевич, Садовський, Лукашевич, Домарацький, Денбицький, Білінський, Стефанський, Дименський, Бе(а)рлинський,
Пустовіт, Павленко, Бургала, Борсук, Слабошевський
Онацький
г. Муром - Гостев, Зворыкин, Шелудяков, Пешков?
Аватар користувача
D_i_V_a
Повідомлень: 8398
З нами з: 01 березня 2016, 10:52
Стать: Жінка
Звідки: Київ
Дякував (ла): 5779 разів
Подякували: 3108 разів
Контактна інформація:

Жити до 100 років? / Жить до 100 лет? / Live up to 100 years?

Повідомлення D_i_V_a »

kbg_dnepr писав:Стареющему организму крайне необходимы витамины B12 и D3.

перші ознаки дефіциту вітаміну B12:
Поради від мого чоловіка: якщо у кутках губ з'явилися тріщини, то це нехватка вітаміна В, і не говориться якого саме, то зазвичай купляється їх набір.
Пиття пива таож сприяє наповненю організма вітаміном В. Якщо пиво бочкове, то найкраще джерело вітаміну отой осад, що йде під кінець.

Вітамін D3 треба вживати з вітаміном К2, так він краще засвоюється.
Дідкі(о)вський, Тишкевич, Садовський, Лукашевич, Домарацький, Денбицький, Білінський, Стефанський, Дименський, Бе(а)рлинський,
Пустовіт, Павленко, Бургала, Борсук, Слабошевський
Онацький
г. Муром - Гостев, Зворыкин, Шелудяков, Пешков?
Аватар користувача
D_i_V_a
Повідомлень: 8398
З нами з: 01 березня 2016, 10:52
Стать: Жінка
Звідки: Київ
Дякував (ла): 5779 разів
Подякували: 3108 разів
Контактна інформація:

Re: Зразкова кухня / Образцовая кухня

Повідомлення D_i_V_a »

D_i_V_a писав:Історія пивоваріння: Пиво з затонулого корабля варили з рідкісними дріжджами
Пиво... літо, жара і втамовуюче спрагу пиво...
Я не любитель пива, але через оцю його властивість втамовувати спрагу, влітку таки вживаю напій...
Мій чоловік відноситься до пива з більшою повагою і, будучі людиною енциклопедичних знань і чудової пам'яті, приносить і до моїх мізків цікаві історичні і наукові знання про цей напій.
- Це пісна калорійна страва яку можна було вживати у піст
- Постачальник вітаміну "В" в організм
- Втамовує спрагу

На форумі вже немало викладено про пиво і тут і в археології і може ще десь... прийшов час це все об'єднати в одну тему... чи не так? :beer:
Дідкі(о)вський, Тишкевич, Садовський, Лукашевич, Домарацький, Денбицький, Білінський, Стефанський, Дименський, Бе(а)рлинський,
Пустовіт, Павленко, Бургала, Борсук, Слабошевський
Онацький
г. Муром - Гостев, Зворыкин, Шелудяков, Пешков?
Відповісти

Повернутись до “Домогосподарство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість