Про кріпаків написала тут. Мої дмитрівські Пустовіти навіть в 1850-х роках були вільними, хоч і записані серед казенних/державних крестьян.Aushanbibi написав:...Я думаю, що Дмитрівку, заснували шляхтичі переселнеці разом з кріпаками навколишніх сіл, а взагалі, треба дивитися, може Браницькі ввели велику панщину, і люди просто потікали на землі Біскупства, щоб там бути вільними. Бо навіть в кінці 19 на початку 20 ст. було різко видно який селянин був "казенный", а який "помещичьий"...
Доброго дня, дуже приємно!Александр Станский написав:Доброго дня. Мій пра...дід проживав в сельці Дмитрівка, шляхтич латинського віросповідання Красовський Гілярій, його жінка православна. Всі його брати та батько були латинського віросповідання.По ревізським сказкам в 1795р. вони вже проживали в Дмитрівцях. До приходу якого костелу чи церкви вони могли належати? Третій його син був хрещений в Златоустівській церкві села Півні.
Я так розумію, що мати і сестри були православними? В той час так було по релігійно-змішаним шлюбам - дівчата йшли по маминій вірі, сини по батьковій... На кінці 1830-х це правило відмінили.Александр Станский написав:...Всі його брати та батько були латинського віросповідання...
Ось в цій темі викладіть уривок що не читається.Александр Станский написав:...Щє є згадка про Красовських відразу на першій сторінці з Фастова, не можу розібрати імена, думаю це брат Антона...
Зареєстровані учасники: Bing [Bot], cronoster, D_i_V_a, DVK_Dmitriy, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Grafina