Перегляд цієї справи приголомшив...D_i_V_a написав:Ось вона... дата закриття церкви у 1960-му році.Про цю подію мені розповідали багато, але все було на стадії пліток і чуток, без точних дат, тільки десятиліття називалось правильно, і взагалі було відчуття, що про ті часи ніколи не віднайдеться істина.D_i_V_a написав:ДАКО
Название фонда - ... совета по делам рус. прв. церкви при СМ СССР по Киев. обл. и г. Киеву
Ф.Р-4828, о.1, сп.185
18 сентября 1944 -17 августа 1960гг, с.Пивни Фастов. р-на
Дело о регистрации, деятельности и снятии с регистрации религиозной общины с.Пивни
І цей священик пішов...D_i_V_a написав:... П'ятилітка... І час для розповіді про те несамовите бажання отримати свого священика і що з цього вийшло...D_i_V_a написав:На той час ситуація зі священиком виглядала плачевно - він приїжджав з Фастова на недільну службу.
Потім був період несамовитого бажання отримати свого постійного священика. Про цей період буде окрема розповідь...
За ці п'ять років священиків перебувало вже досить багато.
...
На сьогодні знаходимось в такій самій ситуації як це було 5 років тому. Священик приїжджає раз на тиждень та по святах...
D_i_V_a написав:
І цей священик пішов...
Ну що можна сказать? Молода людина... потребує грошей (молитвами ситий не будеш), а парафія слабка... не прогодує... виходить що і на кишенькові гроші дає мало...
Інколи думаю - а скільки таких церков по всій Україні?...
Читаючи метрики другої половини ХІХ ст, початку ХХ століття видно, що парафія була прибуткова, як-то кажуть "жирный приход".
Всього 100 років минуло, і... людей не стало...
Целібс - неодружений священик.Balymba написав:Розумію, що грошей треба, але ... ж село, продуктами можна і самому розжитися. Мій добрий знайомий теж має бідну парафію, але утримує 5 корів та іншу живність. Продуктами забезпечує і себе і ще щось продає (а більше роздає тим, хто потребує). Правда він целібс, що для православних неможливо...
Отакої... не знала ні про перше, ні про друге... Але завжди було відчуття, що ця церква набагато цивілізаційніша ніж "великомученицька" православна...Balymba написав:Перед висвяченням кандидати на греко-католицьких священників мають зробити вибір - одружитись чи залишатися неодруженим.
Щодо до зайнятості священників, то УГКЦ ще в кінці 19 століття зобов'язала своїх священників перед одруженням здобути світську освіту, щоб мати можливість підзаробляти. З того часу серед священників були присутні вчителі, ветеринари, юристи, інженери, агрономи, інколи лікарі.
Вибачаюсь, священик ще не пішов. Шукав або шукає інше місце, чи знайде не відомо, але ця пасха буде зі священиком...D_i_V_a написав:... не знала ні про перше, ні про друге...Balymba написав:Перед висвяченням кандидати на греко-католицьких священників мають зробити вибір - одружитись чи залишатися неодруженим...
D_i_V_a написав:Вибачаюсь, священик ще не пішов. Шукав або шукає інше місце, чи знайде не відомо, але ця пасха буде зі священиком...D_i_V_a написав:... не знала ні про перше, ні про друге...Balymba написав:Перед висвяченням кандидати на греко-католицьких священників мають зробити вибір - одружитись чи залишатися неодруженим...
Під час розмови з'ясувалось, що і у православних священиків є право вибору одружуваться чи залишаться в... целібсі... Так правильно говорити?
У мене немає беспосереднього спілкування зі священиком, інформація від старости, а от наскільки вона правдива перевірити не можу.Balymba написав:... Щодо православних - то цікаво, бо десь читав, що неодружений священник не може бути парохіальним ієреєм.
Зареєстровані учасники: al_mol, АннА, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Kostyntunivna