Родина Рудницьких з околиць Чорного Остріва

Відповісти
Аватар користувача
Rudnicki
Повідомлень: 2
З нами з: 12 травня 2022, 23:18
Стать: Чоловік
Подякували: 1 раз

Родина Рудницьких з околиць Чорного Остріва

Повідомлення Rudnicki »

Добрий ранок,
Шукаю будь-які відомості про родину Рудницьких із парафії Чoрний Острів, колишній Кам’янецький повіт, потім Плоскуровські (тепер Хмельницькі), Поділля.
Найстаріший, документально підтверджений предок - Лукаш Рудніцький – Łukasz Rudnicki (нар. 1768 р. Захаровці, пом. 1831 р. Захаровці), одружений з Геленою, уродженою Левицькими.
Його батьком, ймовірно, був Людвік Рудніцький (народився близько 1735 р., помер у 1798-1804 рр.), у якого був молодший брат Вавжинець.
Вся родина — дрібна польська шляхта, споріднена з католицькою парафією в Чорному Остріві. До середини ХІХ століття вони були пов’язані з родиною графів Пшездзецьких із Чoрного Остріва. Добре задокументовано в наступні роки – у мене є понад 160 копій записів та десяток інших документів.
Захаровці біля Чoрного Остріва ніби родинне гніздо. Пізніше вони народилися в навколишніх селах: Крачки, Лапковці, Велька Бубнівка, Чабани.
Прапрадід - Людвік Рудніцький (нар. 1872 р. Лапковце, пом. 1951 р. Радомсько - Польща) у 1905 р. переїхав із Чабанів до Волині - парафія Лаховці Острозького повіту та зупинився в таких містах: Ксьонженці, Вариводкa, Теребіж, Кащинці, a перед від'їздом в Польщу в Борсуках Лановської волості Кшеменецького повіту. Одружений на Вікторії Марії, уродженої Березовської (нар. 1884 р. Фельштин, пом. 1927 р. Радомсько – Польща).
З повагою,
Piotr M. Rudnicki

Зображення
Востаннє редагувалось 06 березня 2023, 22:24 користувачем Rudnicki, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Fenix
Повідомлень: 2
З нами з: 03 березня 2023, 00:53
Стать: Жінка
Подякували: 2 рази

Re: Родина Рудницьких з околиць Чорного Остріва

Повідомлення Fenix »

Доброго дня. Мене цікавить прізвище Рудницький. Мій прадід Базилій (Василій) Рудницький римо-католик, приблизно 1860...роки народження з Подільської губернії. У 1870 роки було переселення Правобережної шляхти в Таврійську губернію (Херсонська область) . Дружина Тушевська Констанція. Дуже мало інформації по католикам. Він збував костел, але документи в Криму (Дуже мало), ще є інформація, що в Росії. Бабуся розповідала, що він приїхав дитиною з Подільської губернії.
За любу інформацію дякую.
Аватар користувача
Rudnicki
Повідомлень: 2
З нами з: 12 травня 2022, 23:18
Стать: Чоловік
Подякували: 1 раз

Re: Родина Рудницьких з околиць Чорного Остріва

Повідомлення Rudnicki »

Доброго ранку Пані,
Це цікава історія, але насправді це не моя сім’я. Мої походять з району Чорного остріва. Маю кілька сотень записів. Звістка про них починається близько 1730 року. На жаль, я досі не знаю, звідки вони потрапили з Польщі в Україну. Ймовірно, це сталося на самому початку XVIII ст., після мирного відлучення Поділля від Туреччини. Я не можу знайти вашого предка в моєму сімейному дереві. Все одно нікого з таким ім'ям немає. Що дивно, адже деякі імена повторювалися в моїй родині понад 300 років. Наприклад, мій син Людвік, як і його прадід і 7 x прадід. Тим не менш, між нами може бути якийсь зв'язок, але я поки не можу його розпізнати. Але несподіванки трапляються – нещодавно я виявив свою родину в Україні. Вони все ще жили в місті, де народилося і померло декілька моїх прямих предків. На Поділлі та по всій Україні було багато поляків з прізвищем Рудніцький. Найкраще було б дізнатися, де народився ваш предок. В якому конкретно місті?
Найкращі побажання,
Piotr M. Rudnicki
Відповісти

Повернутись до “Шляхта”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей